VoIP

Το Voice over IP ή VoIP ή τηλεφωνία μέσω διαδικτύου (ελληνιστί ΦεΔΠ, δηλαδή “Φωνή επί διαδικτυακού πρωτοκόλλου), χαρακτηρίζει μια ομάδα πρωτοκόλλων-τεχνολογιών (H.323, SIP), η οποία προσφέρει φωνητική συνομιλία σε πραγματικό χρόνο με σχετικά καλή ποιότητα πλέον και στην ουσία χωρίς κόστος.

Οι συνομιλίες αυτές παραδοσιακά γίνονταν αποκλειστικά μέσω PC που ήταν συνδεδεμένο με το Διαδίκτυο (Internet) και διέθετε μικρόφωνο, ακουστικά και το κατάλληλο λογισμικό. Η κλήση κατέληγε σε ένα άλλο, ανάλογα εξοπλισμένο, PC χωρίς να υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση, εκτός από αυτή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο, αφού στη συγκεκριμένη επικοινωνία δεν μεσολαβεί κάποιος παραδοσιακός φορέας τηλεπικοινωνιών (π.χ. ΟΤΕ) παρά μόνο το Διαδίκτυο.

Τον τελευταίο καιρό έχουν εμφανιστεί οι λεγόμενοι εναλλακτικοί (ιντερνετικοί) τηλεπικοινωνιακοί φορείς, οι οποίοι προσφέρουν προώθηση των κλήσεων VoIP σε σταθερά δίκτυα τηλεπικοινωνιών σε εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα της προώθησης των κλήσεων από δίκτυα σταθερής η κινητής τηλεφωνίας προς δίκτυα voip αποκτώντας πραγματικό αριθμό σταθερού τηλεφώνου. Για παράδειγμα ο χρήστης μπορεί να αγοράσει τηλεφωνικό αριθμό από κάποια γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας μέσω της εταιρείας μας, να εγκαταστήσει ειδικό λογισμικό voip στο κινητό του / tablet / Laptop του και να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αλλά να δέχεται κλήσεις σε σταθερό αριθμό τηλεφώνου μέσω του διαδικτύου στην φορητή συσκευή του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το VoIP δεν σταματά πλέον στο PC / tablet / Latop ή κινητό αλλά έχει εδραιωθεί και σε τηλεφωνικά Κέντρα VoIP καθιστώντας έτσι την επικοινωνία σε μικρές & μεγάλες επιχειρήσεις αρχικά πολύ φθηνότερη και χωρίς περιορισμούς.

Πλέον υπάρχει πληθώρα συσκευών VoIP είτε ενσύρματες είτε ασύρματες όπου ένας απλός χρήστης μπορεί να έχει σπίτι του και να απολαμβάνει με ελάχιστο κόστος ή ακόμα και δωρεάν επικοινωνία με όλο τον κόσμο.

Εάν θέλετε και εσείς να ενημερωθείτε για το πως μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας τηλεφωνικό αριθμό τεχνολογίας VoIP, επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες. Εάν είστε ήδη συνδρομητής μας μπορείτε να εισέλθετε στην κονσόλα διαχείρισης του λογαριασμού σας, πατώντας εδώ.

error: Content is protected !!