Κλειστά Κυκλώματα Παρακολούθησης

Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης (CCTV), γνωστό επίσης ως κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, είναι ένα σύστημα το οποίο αποτελείται από μία ή περισσότερες κάμερες για τη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος σε συγκεκριμένο σημείο, συνήθως σε καταγραφικά (DVR ή NVR). Διαφέρει από την τηλεοπτική εκπομπή στο ότι το σήμα δεν μεταδίδεται ανοιχτά, αν και μπορεί να ρυθμιστεί για την τοπική ή απομακρυσμένη παρακολούθηση ενός χώρου με έλεγχο ταυτότητας των χρηστών του.

Τα συστήματα αυτά τα συναντάμε συχνότερα σε χώρους που χρειάζονται επιτήρηση και σε εγκαταστάσεις που μπορεί να χρειάζονται παρακολούθηση, όπως τράπεζες, καταστήματα και άλλες περιοχές όπου απαιτείται ασφάλεια.

Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει εντυπωσιακή είσοδο και στα σπίτια μας, καθώς αποτελούν επιπλέον χαρακτηριστικό που συμβάλει στην ασφάλεια του σπιτιού μαζί με ένα σύστημα συναγερμού.

Οι κάμερες μπορούν να συνδεθούν με τα αντίστοιχα καταγραφικά ενσύρματα ή ασύρματα.

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα CCTV αποτελείται συνήθως από:

  • Κάμερες Ενσύρματες ή Ασύρματες
  • Καταγραφικό DVR (Digital Video Recorder) ή NVR (Network Video Recorder) & τουλάχιστον έναν σκληρό δίσκο για την αποθήκευση και θέαση των καταγραφών.
  • Monitor – Τηλεόραση για την τοπική θέαση από το καταγραφικό.

Η λύση που ακολουθείται συχνά σε εγκαταστάσεις τέτοιων συστημάτων είναι η επιλογή των καμερών και στη συνέχεια ο τύπος του καταγραφικού επιλέγεται με βάση τον τύπο τους.

Εάν επιλεγεί σύστημα με ενσύρματες κάμερες, ο τρόπος σύνδεσης τους με το καταγραφικό είναι συνήθως με καλώδιο ομοαξονικό ή ethernet Cat5e και τους αντίστοιχους μετατροπείς τους.

Εάν επιλεγεί σύστημα με ασύρματες κάμερες, δεν χρειάζεται η χρήση καλωδίων μέχρι το σημείο τοποθέτησης τους, παρά μόνο η τροφοδοσία τους.

Όλα τα συστήματα που τοποθετεί η εταιρεία μας έχουν την δυνατότητα απομακρυσμένης θέασης από τους χρήστες που θα οριστούν, είτε από τα κινητά τους τηλέφωνα είτε μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Όποια λύση και να επιλέξετε, η εταιρεία μας θα την υλοποιήσει με τους εξειδικευμένους τεχνικούς της.

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια δωρεάν μελέτη της οικίας σας ή της επιχείρησης σας ώστε να σας προταθεί η καλύτερη λύση για τις ανάγκες σας.

error: Content is protected !!