Εγκαταστάσεις Τηλεφωνικών Κέντρων IPPBX & CloudPBX

Λίγα λόγια για το τι είναι ο όρος IPPBX ή IP-PBX & CloudPBX.

Αρκετά συχνά ακόμα και στην διάρκεια της ημέρας μας, αντιμετωπίζουμε πελάτες ή συνδρομητές που έχουν θολή ή λάθος εντύπωση για το τι είναι όλοι αυτοί οι ορισμοί, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση τουλάχιστον να κατανοήσουν και εάν μπορούν να επωφεληθούν από τις νέες τεχνολογίες.

Συνεπώς όταν κάποιος μας αναφέρει IPPBX θα πρέπει να μας έρχεται στο νου αμέσως ο παρακάτω απλός ορισμός:

IP PBX είναι ένα ιδιωτικό τηλεφωνικό κέντρο (τηλεφωνικό σύστημα εγκατεστημένο σε μια επιχείρηση, στα γραφεία της) που μετατρέπει κλήσεις μεταξύ χρηστών VoIP (Voice over Internet Protocol ή IP – Ομιλία μέσω διαδικτυακού πρωτοκόλλου) σε τοπικές γραμμές ενώ επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να μοιράζονται έναν ορισμένο αριθμό εξωτερικών τηλεφωνικών γραμμών. Το τυπικό IP PBX μπορεί επίσης να μετατρέπει κλήσεις μεταξύ ενός χρήστη VoIP και ενός παραδοσιακού χρήστη τηλεφώνου ή μεταξύ δύο παραδοσιακών χρηστών τηλεφώνου με τον ίδιο τρόπο που κάνει ένα συμβατικό PBX. Η σύντμηση μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορα κείμενα όπως IP-PBX, IP / PBX ή IPPBX.

Το CloudPBX είναι όλα τα παραπάνω με την μόνη και ουσιαστική διαφορά ότι δεν είναι εγκατεστημένο στην επιχείρηση μας, στα γραφεία της, αλλά σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο δεδομένων στο νέφος.

 

Και οι δύο περιπτώσεις έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Το σίγουρο είναι ότι καμία από τις δύο περιπτώσεις αυτές δεν έχει κανένα περιορισμό σε οποιοδήποτε τομέα, εάν εξ αρχής μελετηθεί και στηθεί σωστά.

Η εταιρεία μας παρέχει λύσεις είτε για εγκαταστάσεις σε τοπικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο Cloud.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες ώστε να βρούμε μια λύση που να ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας.

error: Content is protected !!